Sve više pacijenata se oporavlja od koronavirusa

Kineske provincije i opštine objavile su u četvrtak da se više pacijenata zaraženih novim koronavirusom oporavilo i napustilo bolnice

Četiri pacijenta koji su bili zaraženi virusom u istočnoj kineskoj provinciji Jiangki oporavili su se i otpušteni su iz bolnica u četvrtak, nakon tri druga slučaja oporavka koji su prijavljeni ranije, piše xinhuanet.

Zang Vei, stručnjak provincijskog štaba provincije Jiangki za hitne slučajeve i prevenciju i kontrolu epidemije, rekao je da je za oporavak pacijenata ključno rano otkrivanje i pravovremeno liječenje.

Jugozapadna kineska provincija Sečuan izvjestila je u četvrtak da se prvi pacijent oporavio od nove upale pluća izazvane koronvirusom.

Pokrajinska uprava tradicionalne kineske medicine u Sečuanu rekla je da je pacijent, po prezimenu Jang (34), izolovan na liječenje u bolnici u gradu Čengdu 11. januara. Njemu je dijagnostikovan koronavirus deset dana kasnije. Tokom izolacije bio je liječen i tradicionalnom kineskom, ali i zapadnom medicinom.

Pacijentkinja stara 57 godina izliječena je i otpuštena iz bolnice u centralnoj kineskoj provinciji Hunan, pored provincije Hubeij gdje se nalazi epicentar epidemije.

U Pekingu se u četvrtak ljekar, koji je zaražen novim koronavirusom nakon putovanja u Vuhan, oporavio i napustio bolnicu.To je bio peti slučaj u glavnom gradu da je neko izliječen i otpušten iz bolnice.