Sada je svima jasno da su namjere sarajevske trojke bile pogubne po građane FBiH

123

 

Ako se sjećate, lideri sarajevske trojke su kukavički i smišljeno uklonili velikog Bogića Bogićevića na našin da su se krajnje bezobrazno poigrali sa njegovim kredibilitetom. Da je Bogićević izabran za gradonačelnika Sarajeva, svi tzv. lideri sarajevske trojke bili bi zapostavljeni a njihovo mišljenje marginalizirano. Čovjek renomea Bogića Bogićevića poremetio bi megalomanske apetite svakog od lidera sarajevske trojke pa je opcija njegovog neizbora bila spasonosna, ako se takav čin izdaje uopšte može nazvati spasonosnim.- napisao je zastupnik u Parlamentu FBiH iz DF-a Dževad Adžem. NIP je rastao na pričama o gospođi Izetbegović iako autor tekstova o kriminalu nikada LIČNO nije podnio tužbu organima tužilaštva.

 

Disonantni tonovi unutar sarajevske trojke dolazili su do izražaja prvenstveno zbog izvještaja o anketama koje su pokazivale veliki pad povjerenja građana SDP-u i NS. To je bio signal predsjedniku NIP-a da bez razmišljanja krene u opštu kampanju pri tome ne mareći šta o tome misle koalicioni partneri.

 

Uslijedila je avantura sa katastrofalnim ishodom nakon pokušaja da kod Čovića osigura poziciju poželjnog partnera tako što će "prodati državu" . Narod je shvatio opasne igre po državu BiH i nastupila je pravda....NIP je drastično gubio potporu kod građana koja se ogledala u gnušanju na prizemne i podaničke poteze frontmena NIP-a. U nadi da će Izetbegović pokleknuti gospođa Ćudić je već pripremila opelo za SDA uzvikujući da informacije koje ima nisu dobre za BiH. Prethodno je bojeći se odgovornosti (kao u periodu 92-95) gospodin Kojović naprasno abdicirao sa stranačkog prijestolja i klimavu stolicu NS ustupio gospodinu Fortu koji u stranim medijima govori o sarajevu i građanima sarajeva kao da opisuje aboridžane, zaostale i primitivne koji žive u kulturnom getu bez nade da se stanje popravi.

 

U međuvremenu Vlada FBIH koju čini SDA-HDZ-NIP i SBB usvaja budžet za 2022 godinu i isti se nalazi na dnevnom redu sjednice parlamenta. Uslijedio je opšti, brutalan i nadasve stranački ostrašćen napad na prijedlog budžeta. Nikada u proteklih 7 godina nisam pročita amandmane opozicije sa više populizma. Budžetom je kao nikada do sada obezbjeđena podrška kantonima, povećanje penzija u iznosu 8+3%, obezbijeđena su sretstva za uvezivanje radnog staža za 5.000 radnika, povećana su sredstva za kulturu, kinematografiju i objekte kulture, obezbjeđena su sredstva za završetak cestovnog uvezivanja Neuma, nastavak izgradnje tunela za Goražde, nastavak izgradnje koridora 5C, početak radova na probijanju tunela Prenj i ono što je veoma vađno u sferi socijalne zaštite dječiji doplatak je izjednačen za cijeli prostor Federacije i znatno je povećan. U budžetu se nalaze sredstva i za povećanje primanja roditelja poginulih boraca, povećavaju se i lične invalidnine RVI, u pravo se uvode demobilizirani borci koji žive u RS i Distrihtu Brčko, povećavaju se i naknade DNRP.

Supruge umrlih boraca se takođe uvode u pravo na socijalnu naknadu, i.t.d Vanredna sjednica za rješavanje 4 zakona zkojim će se omogućiti poboljšanje statusa boračke populacije je u srijedu i nećemo dozvoliti opoziciji da ugrozi usvajanje ova 4 veoma vađna zakona. Pokušaj sarajevske trojke da u Domu naroda obore budžet je propao a za građane Federacije BiH jeste poražavajuće da su sve nabrojane kategorije i projekti spašeni rukama poslanika SNSD-a.

Namjera sarajevske trojke je osujećena kao i planirani izostanak kvoruma za sjednicu Vlade KS kojom se zdravstveni sistem u KS dovodi u pitanje kako bi se optužila opozicija. Niko u Predstavničkom domu nije optužio opoziciju što nije podržala budžet, niko ih nije optužio što su nam nedostajala dva glasa za novih 40 miliona za poljoprivredu jer NS i NIP su zamislite glasali protiv, niko NS nije optužio kada je izašla sa glasanja na zaključak kojim parlament obvezuje vladu za dodatna sredstva oboljelima od teške bolesti iako je na pričama o bolesnima stalno bila u medijima, niko ih nije optužio što su amandmanima smanjivali sredstva za turizam a povećavali sredstva za sufinansiranje klijentele za nabavku električnih vozila kako bi smanjili zagađenost a u FBiH ima oko 550 hiljada automobila, od toga 80% starih od 10 o 20 godina, u suštini u javnosti i u medijima su govorili jedno a na izjašnjavanju za budžet sasvim drugo.

 

SLIJEDI SJEDNICA U SRIJEDU I USVAJANJE IZMJENA BORAČKIH ZAKONA KOJIMA SE POBOLJŠAVA STATUS OVE KATEGORIJE DRUŠTVA. Predsjednik sam ovog važnog odbora i javno poručujem sarajevskoj trojci da će zakoni biti njihov test na patriotizam mada će podrđka zakonima i bez njih neupitna.

 

SMRT POPULIZMU-SLOBODA NARODU.