Taksista savladao dvojicu migranata i spriječio krađu

Taksista
Prava drama odvijala se jučer oko 14 sati kod Prve gimnazije u Zenici, kada su dvojica migranata iz automobila ukrali torbu, mobitel i novčanik.

 

Naime, Zeničanin je parkirao automobil Audi, izašao i nakratko se udaljio od automobila, što su uočili migranti. Odmah su to iskoristili, te iz automobila ukrali torbu sa mobitelom i novčanikom, te se dali u bijeg.

Taksista koji je savladao migrante je Senid Talić, a koji je najbolji pokazatelj da Zenica ima hrabre ljudi koji su spremni riskirati vlastitu sigurnost kako bi pomogli svoje sugrađane. U ovom činu pomogao mu je i Zeničanin kojeg je u tom trenutku vozio u taksiju.

“Uočio sam dva migranta kako vade nešto iz auta. I to mi je bilo sumnjivo kad sam vidio da su izvadili mušku crnu torbu. Nisam ništa razmišljao, odmah sam okrenuo auto i stigao ih. 20,30 metara su otišli. Parkirao, istrčao i uhvatio. Došao je i vlasnik vozila, a migranti su u međuvremenu izvadili i novčanik i mobitel iz torbe. Prepali su se. Ja ih nisam htio pustit, čuvao sam ih. I drugog sam uhvatio. Kažem zovi policiju!” – ispričao je heroj iz Zenice, taksista Senid Talić.