Tegeltija: Dolazim da predvodim zajedničke politike za sve građane BiH

Dodao je kako postoji politička saglasnost kod svih stranaka da se smanji broj zaposlenih u javnom sektoru, ali da ne postoji konsenzus kako da se to provede

Pred Komisijom za izbor predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH mandatar Zoran Tegeltija danas je odgovarao na brojna pitanja. Govoreći o NATO integracijama Bosne i Hercegovine, Tegeltija je kazao da on neće biti u Vijeću ministara da bi provodio svoje politike.

- Dolazim da predvodim zajedničke politike za sve građane BiH. Onakve politike kakve budu utvrđene, ja ću ih takve i predvoditi. Nemam saznanja o dokumentu potpisanom u Predsjedništvu BiH osim iz medija, kazao je Tegeltija.

Dodao je kako postoji politička saglasnost kod svih stranaka da se smanji broj zaposlenih u javnom sektoru, ali da ne postoji konsenzus kako da se to provede.

Člana Komisije Branislava Borenovića zanimalo je da li će Tegeltija provoditi brojne zaključke usvojene na posljednjoj sjednici Narodne skupštine RS-a.

- Zaključci entitetskih parlamenata nisu obvezujući za zajedničke institucije na nivou BiH, odgovorio je Tegeltija.

Jasmin Emrić je upitao kako gleda na migrantsku krizu i da li je za otvaranje prihvatnih centara u cijeloj zemlji.

- Nisam stručnjak za tu oblast, nikada nisam radio u bezbjednosnim agencijama, ali moje mišljenje je da Unsko-sanski kanton trpi prevelik teret i da to treba malo bolje rasporediti, istakao je Tegeltija.

ADEM DŽAFEROVIĆ