Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću osvojio prvo mjesto u Sarajevu: Dvije sestre i brat iz Bihaća proglašeni najboljim inovatorima!

Home

Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću osvojio prvo mjesto u Sarajevu: Dvije sestre i brat iz Bihaća proglašeni najboljim inovatorima!


Više od 450 studenata iz Bosne i Hercegovine, 30 govornika iz 14 zemalja svijeta te više od 40 predstavnika kompanija iz BiH i inostranstva učestvovalo je na ovogodišnjem kongresu Student and Young Professional “Innovation Nation” koji je održan u Sarajevu.

Tokom kongresa studenti i mladi profesionalni inženjeri imali su priliku da učestvuju i na prvom državnom inovacijskom ekspozeu koji se sastojao od 50 izloženih projekata i inovacija. Pobjedničko prvo mjesto ostvario je tim Tehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću sa svojim projektom.

Na inovacijskom izazovu, organiziranom u okviru kongresa Student and Young Professional “Innovation Nation” koji je održan u Sarajevu učestvovalo je 12 ekipa koji su predstavili inovativne projekte pred žirijem svjetskih stručnjaka.

Najboljim je proglašen tim Tehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću, 2 sestre i brat: Silmija Ferizović-Topoljak, Harun i Samida Ferizović, koji su se predstavili sa projektom “Vertikalne vjetroturbine sa stacionarnim samopodešavajućim lopaticama”.

 

(Izvor: USN.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 07/12/2017 - 19:32

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top