bingo novi 1000x100

Teška krađa i saobraćajna nezgoda u Cazinu

cazin

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 2°C. 

Policijska stanica Cazin je imala dvije intervencije:

jedno krivično djelo - 07:20 sati ul. Žrtava domovinskog rata teška krađa 

saobraćajna nezgoda - 18:30 sati regionalni put mjesto Polje, učesnik u nezgodi 1 m/v udar u pješaka, materijalna šteta na vozilu , sa LTP pješaka

Vatrogasna jedinica Cazin nije imala intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražio je u proteklom periodu 61 pacijent, dok je sanitet korišten jednom. 

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da nije planiran prekid snabdijevanja električnom energijom dana 01.12.2022.god.

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Stanje na cestama 01. 12. 2022. u 06 : 30 sati M

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo dionice u dolinama rijeka Une, Sane, Lašve, Bosne, Save i Spreče, kao i putne pravce: Sarajevo-Tuzla-Orašje, Vitez-Travnik, Donji Vakuf-Bugojno i Novi Travnik-Bugojno.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a u višim predjelima upozoravamo na moguću poledicu.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip).

Vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Jajce-Crna Rijeka (Orlovac. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor: