Teška krađa u Cazinu, četiri remećenja javnog reda i mira te jedan požar

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 7 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 95,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije.

Krivično djelo "teška krađa" desilo se sinoć oko 02:00 sati u Ulici generala Izeta Nanića.

Javni red i mir remećen je tri puta. U Ćoralićima jedno lice drsko se ponašalo prema druga dva lica; u Tršcu je došlo do "drskog ponašanja" i "prijetnje da će napasti na život i tijelo drugog lica", a "drsko ponašanje" evidentirano je i na Lojićki te u Pećigradu.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, nisu zabilježene saobraćajne nezgode u protekla 24 sata.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju:13:50-14:52 Čizmići, požar trave i niskog raslinja.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 58 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima na PJD Cazin dana 04.04.2019. u vremenskom periodu 08:00-16:00 sati doći će do povremenih i kratkotrajnih prekida u snabdjevanju električnom energijom za trafopodručja i naselja:

- Pećigrad, Skokovi, Brezova kosa, Hadžići, Krakača, Žunići, Škrgići i druga manja okolna naselja;
- Šturlić i Šturlićka platnica i druga manja okolna naselja;
- Tržačka platnica, Krivaja, Krivajski puškari i druga manja okolna naselja;
- Čajići, Kovačevići, Murići i druga manja okolna naselja;
- Trstovac, Prkos, Muranović, Osredak, Vrelo i druga manja okolna naselja.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Upozoravamo na sitnije odrone i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.aprila.

Danas počinju radovi na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Bojnik (A-1, smjer Vlakovo- Jošanica), zbog čega će vozila saobraćati usporeno, jednom trakom. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, na ovoj dionici moguća su duža zadržavanja.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća, na ulazu u Vogošću saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka–Crna Rijeka, M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-4 Teslić-Karuše.

U noćnim satima izvode se radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Karaula (M-17 Žepče-Maglaj), zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj za sve kategorije vozila zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.