Težak dan za zagrebačku policiju

Napad navijača
U Kranjčevićevoj ih napali pripadnici Torcide, njih tristo je nasrnulo na službenike

 

U novozagrebačkom naselju Sopot, policijski službenici i pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko od 17 sati muče se s muškarcem koji se zatvorio u stan i povremenim izlascima na balkon prijeti nožem.

Uz to, oko 19.50 sati, prije početka nogometne utakmice na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, policijske službenike na osiguranju u zoni stadiona, napali su pripadnici navijačke skupine gostujućeg kluba. Na tom stadionu traje utakmica Hajduka i Lokomotive što znači da je policajce napala Torcida, navijačka skupina Hajduka.

Oko 300 navijača pokušalo je probiti zaštitnu ogradu, tj. policijsko osiguranje, no policijski službenici su uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i palicu) i uspješno odbili napad, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

U događaju su dvije osobe ozlijeđene te im se pruža liječnička pomoć, a nakon čega će biti privedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Nakon tog događaja, još dvije osobe su privedene zbog narušavanja javnog reda i mira, zaključuju iz PUZ-a.