Tijelo dječaka koji je upao u nabujali Mračajski potok još nije pronađeno, novih tragova nema

Potraga za šestogodišnjim dječakom Ibrahimom Mešeljevićem, koji je 14. maja upao u nabujali Mračajski potok, u mjestu Begov Han, ni dva i po mjeseca kasnije, nije dala nikakve rezultate.

Nema traga ni Almiru Gluhiću iz Zavidovića, za kojeg se pretpostavlja da se utopio u rijeci Bosni, kao ni Salihi Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice.

Aktivne potrage na terenu su obustavljene u sva tri slučaja. Kako su za "Avaz" potvrdili  iz Federalne uprave civilne zaštite, sve je sada na kontaktu s članovima porodica i svim grupama koje su učestvovale u potrazi, prenosi Avaz.

- Neprekidno smo u kontaktu s kantonalnim civilnim zaštitama i s porodicama. Čim se pojave neke nove informacije ili bilo kakav trag, mi upućujemo naše timove. Zasad ni u jednom ovom slučaju nema novih informacija koje bi eventualno ukazale na novi trag - kazala je za "Avaz" Majda Kovač, portparol Uprave civilne zaštite FBiH. 

Federalna uprava civilne zaštite prikuplja dodatne informacije, prati stanje na terenu te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobivanja pouzdanih informacija, uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu, kazala nam je Kovač.