Tinejdžera vozili u gepeku i tukli: "Ima li kakva testera, da mu odsiječemo nogu"

Safet Beganović Sajo, Semir Karjašević Sema i Muharem Ahmetović, zvani Čarli, svi iz Janje kod Bijeljine, optuženi su da su vozili u gepeku, pretukli i opljačkali tinejdžera Ahmeta Hećimovića.

Optužnicu protiv Bijeljinaca podiglo je Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u tom gradu.

Saju, Semu i Čarlija terete da su 24. decembra prošle godine u večernjim satima brutalno pretukli i opljačkali maloljetnika i pri tome ga ponižavali i prijetili mu.

U optužnici je navedeno da se Beganović kobne večeri sreo sa tinejdžerom u kafiću Romansa gdje mu je prijetio da će ga tući, mučiti i voziti u gepeku, a ujedno mu je oteo telefon Iphon 7.

Hećimović prijetnje nije ozbiljno shvatio jer Beganovića poznaje odranije. Međutim, u lokal je ubrzo stigao i Karjašević, kome je Beganović naredio da ode po automobil.

Beganović je sačekao tinejdžera da plati piće, nakon čega su obojica izašli. Tu su ih u autu čekali Karjašević i Ahmetović.

"Otvorili su gepek i natjerali Hećimovića da uđe unutra. Nakon 15 minuta vožnje, zaustavili su auto u blizini Eko-kampa pored Drine. Trojac je natjerao maloljetnika da izađe, nakon čega su ga oborili u blato i pola sata tukli šakama i nogama u predjelu glave"navedeno je u optužnici.

Nasilnici su od maloljetnika uzeli 50 KM, koliko je imao u džepu. Ponovo su ga ubacili u gepek i odvezli do kafića Romansa.

"Trojac je odveo tinejdžera do toaleta, gdje se Hećimović oprao od blata i krvi. Zaprijetili su mu da nikome ne govori šta se desilo i, ukoliko ga neko pita, da kaže da je povrede zadobio prilikom pada niz stepenice. Nakon toga, nasilnici su odvezli Hećimovića do bankomata i u dva navrata natjerali ga da podigne po 100 KM, koje su uzeli sebi", piše u optužnici.

Nakon iživljavanja, Bijeljinci su tinejdžera odvezli do kuće njegove bake u Janji i opet mu zaprijetili da nikome ništa ne govori. Vratili su mu telefon.

U Okružnom tužilaštvu Bijeljina naveli su da optužene terete i za razbojništvo.
Prijetnje

Prilikom premlaćivanja nasilnici su nesrećnom tinejdžeru izgovarali najstrašnije prijetnje.

"Beganović je prilikom iživljavanja rekao: Ima li kakva testera, da mu odsiječem nogu ili da ga bacim u Drinu. Takođe mu je poručio: Ubiću te, kuću ću ti zapaliti ako ikome kažeš, pazi se, nemoj ništa da pričaš", navedeno je u optužnici.