Otac ubijenog Davida: Ko mi stane na put, bit će likvidiran iste sekunde

Grupa Pravda za Davida na čelu s Davorom Dragičevićem već 200 dana na Trgu Krajine u Banjoj Luci traži istinu i pravdu za ubijenog 21-godišnjeg Davida Dragičevića.

Davor je jučer okupljenima poručio da ubojice više neće imati mira, da će doći glave i policiji i tužiteljstvu i NSRS-u i Predsjedništvu BiH te da će likvidirati svakog tko mu stane na put, javlja Klix.ba.

"Rok niste ispoštovali, u mojoj glavi sve ima, nijednu namjeru neću reći do posljednje sekunde. Ako ikome želite dobro privest ćete ih. Ne mogu više. Nijednu instituciju, ni ovu državu ne priznajem više. Ako treba na ovom trgu ću okupiti 100.000 ljudi. Tko god mi stane na put bit će likvidiran iste sekunde, ubili ste me, a njega ste mučili. Mene više ne možete ni silovati ni mučiti. Ja ću stajati ovdje, spavati u ćumezu pored svoje kuće. Ubojice više neće imati mira. Neka mi nitko ne prilazi i neka me niko ne pokušava razuvjeriti", kazao je Dragičević. 

Istaknuo je da bi David za svoju obitelj učinio sve što i ona sada radi za njega. 

"Zato su te i morali ubiti na kraju, ali bolje je časno umrijeti nego živjeti kao gnjida. Više neću davati izjave za medije, niti ću vikati pravda niti bilo šta. Hoću da cijeli dan budem na njegovom grobu, da pijem kavu s njim, doručkujem, ručam i večeram. Imao je 21 godinu, oca, mater, sestre i braću, sada više nema ništa i nikad neće ni imati", poručio je Davidov otac. 

Podsjećamo, Davor Dragičević i nekoliko članova grupe Pravda za Davida već 18 noći provode u šatoru na Trgu Krajine.

David je pronađen mrtav prije šest mjeseci

Skupina "Pravda za Davida", sada već jasno profilirani pokret protiv Dodikove vladavine, već 200 dana organizira prosvjede.

Neposredno nakon što je David Dragičević pronađen mrtav 24. ožujka na ušću rječice Crkvine u Vrbas, policija je objavila da se on utopio, no nakon početnog pritiska članova obitelji, otvorena je nova istraga, a banjolučko tužiteljstvo slučaj je tek poslije toga okvalificiralo kao ubojstvo.

Potom su zbog prikrivanja i uništavanja dokaza optužene tri osobe, uključujući dva policijska istražitelja te sudskog vještaka patologa Željka Karana jer je utvrđeno da je izdao nevjerodostojan nalaz o uzrocima smrti.

Izvršitelji ubojstva i nalogodavci još nisu otkriveni. Davidov otac inzistira na tvrdnji da je njegovo ubojstvo naručeno, a policija i vlast pokušavaju prikriti tragove tog zločina i zaštititi počinitelje.