Ko su favoriti za osvajanje Australian Open turnira?

Hh

Nešto što svi ljubitelji sporta vole činiti pred neko veliko natjecanje ili događaj je pokušati predvidjeti rezultate, kao i konačne pobjednike te ponosno istaknuti kako su bili u pravu. Tako ćemo se i mi pozabaviti uvijek zanimljivim pitanjem tko bi mogao osvojiti ovogodišnji Australian Open. Favoriti su odavno poznati, no što o tome imaju za reći kladionice i tipovi raznih stručnjaka?

Novak Đoković glavni favorit

Bez nekih iznenađenja, prošlogodišnji pobjednik Novak Đoković je glavni favorit za osvajanje prvog Grand Slam turnira i u ovoj godini. U tome su složne kladionice, kao i stručnjaci sa stranica gdje su objavljuju besplatni tipovi jer čini se da srpski tenisač dolazi na ovaj turnir motiviraniji no ikad. O tome koliki je favorit najviše govore i kvote koje kažu da kada uložite na Đokovića, vaš se eventualni dobitak neće ni poduplati. Naravno, kada je tako rastu i očekivanja, a samim time i pritisak na igrača koji definitivno želi prestići Rogera Federera i Rafaela Nadala po broju osvojenih Grand Slam titula. Osvajanje Australian Opena bio bi novi korak prema tom cilju budući da Đoković zasad ima 17, a spomenuti dvojac po 20 titula s četiri najveća teniska turnira.  

Mlade nade u samom vrhu

Gledajući istu ljestvicu potencijalnih favorita za osvajanje Australian Opena, u oko upada doista velik broj mladih igrača za koje smo prije koju godinu najavljivali upravo da bi mogli imati blistave karijere i doći do samog vrha ATP liste. Drugi favorit natjecanja po kladionicama je tako sjajni 24-godišnji Rus Daniil Medvedev. Tipovi i kladionice još među favoritima vide i Dominica Thiema, Stefanosa Tsitsipasa, Alexandera Zvereva, Andreja Rubleva, a među ove mlade igrače ugurao se i uvijek opasni Rafael Nadal, čije šanse jednostavno ne možemo zanemariti. Još jedno ime koje nikako ne smijemo izostaviti, a to je mladi talijan Jannik Sinner. Riječ je o igraču koji ima tek 19 godina, a prošle godine je svojim igrama oduševljavao teniski svijet, posebice u drugom dijelu godine.

Domaći tenisači vrebaju svoju šansu

Dva su domaća tenisača vrlo visoko na ljestvici favorita, a riječ je o Alexu de Minauru i Nicku Kyrgiosu. Oni će pred malobrojnom publikom u svojoj zemlji definitivno tražiti što bolji plasman na turniru, a potencijal koji nude mogao bi iznenaditi neke od glavnih favorita. Posebice se to odnosi na Kyrgiosa koji bi zaista mogao biti u samom vrhu tenisa kada bi ga jednostavno shvatio nešto ozbiljnije. Tko zna, možda će baš ova 2021. godina biti njegova godina u kojoj će iskoristiti sav svoj potencijal.

Očekujemo puno iznenađenja

Kako je 2020. godina završila, tako je 2021. počela. Puno je brige za zdravlje igrača i njihovih timova pa je tako više od tisuću ljudi po dolasku u Australiju moralo odraditi obaveznu samoizolaciju. Uskraćeni za kvalitetne treninge, mnogi od njih žalili su se zbog nedostatka tenisa i kvalitetne pripreme, a to nam daje za pravo misliti kako će neki od igrača iz vrha pasti u formi i iznenađujuće rano ispasti iz turnira. Sasvim sigurno niže rangirani igrači već vrebaju svoju priliku skinuti skalp nekom od favorita, a budući da će ovogodišnji Australian Open u svom nagradnom fondu veći naglasak dati upravo tim igračima, dodatnog motiva neće nedostajati.