(VIDEO)Tlo i dalje podrhtava: Od ponoći 15 novih zemljotresa u Albaniji i Jadranu

Stranica EMSC (Europsko-mediteranski seizmološki centar) objavila je na svojoj stranici kako je od sinoć, od ponoći, na ovom području zabilježeno 15 novih potresa.

Prije ponoći, u samo jednoj minuti, zabilježena su dva jača potresa, jedan jačine 4.4, drugi 4.2.

Najsnažniji je imao magnitudu 3.7, i dogodio se dvije minute nakon ponoći. Deset minuta poslije, tlo se ponovo zastreslo, ali ovaj put je potres imao magnitudu 3.4.

Potom, za pola sata, tri nova zemljotresa, jačine 2.8, 3.3. i 3.0.

Nastavilo se tako sve do jutra - oko 2 sata jutros, u manje od deset minuta, u Albaniji su zabilježena dva nova potresa.

U međuvremenu, akcije spašavanja u Draču i dalje traju. Nažalost, vijesti nisu dobre.

Sinoć kasno, spasioci su izvukli tijelo mlade Griselde Lala iz ruševine kuće obitelje Lala u kvartu Kennet.

Akcija spašavanja na ovoj lokaciji i dalje intenzivno traje, jer brojni članovi ove obitelji i dalje se vode kao nestali, a među njima ima i malene djece...

Sadete Lala, majka trojice sinova koji žive u kući, pronađena je, a jedan od njenih sinova Ilir, nažalost, nije preživio. Rame Lala (16) je izvučen živ iz ruševina, a traje potraga za Marjetom Lala, Sadetinom snahom. Njen suprug i njegov drugi brat bili su u Italiji. 

Također su nestali Marjetina djeca, Emilio i blizanci Dionis i Dionisa. Njena 6-godišnja kćerka Amelia pronađena je živa u ruševinama.