TODORIĆI PAKUJU KOFERE: Pokrenuta velika istraga protiv bivših vlasnika posrnulog "Agrokora"!

Home

TODORIĆI PAKUJU KOFERE: Pokrenuta velika istraga protiv bivših vlasnika posrnulog "Agrokora"!


Ante Todorić, stariji sin Ivice Todorića, cijelu svoju porodicu seli u Austriju gdje je već unajmio kuću u blizini Beča, a o odlasku iz Hrvatske razmišlja i kći Iva Balent.

Ante Todorić, stariji sin Ivice Todorića, odlučio je otići iz Hrvatske a vijest stiže parelno s neslužbenom infomracijom da su istražitelji DORH-a u Agrokoru našli materijala za otvaranje istrage. U fokusu istražitelja je upravo poslovanje preko faktoring društva.

 

Prema svjedočenju jednog poduzetnika Agrokor je potpisivao lažne mjenice i sudjelovao u prikrivenom financiranju koncerna. 

 

Hrvatski mediji također pišu da je Ivica TodorAić angažirao napoznatiji hrvatski advokatski duo Čedu Prodanovića i Jadranku Sloković, dok je njegov sin Ante Todorić uzeo advokate Jasnu Novak i Frana Olujića.

  

Ekipiranje zvučnih advokatskih imena, prema pisanju Večernjeg lista, oko vlasnika Agrokora i članova njegove porodice sugerira to da Državno odvjetništvo intenzivno radi na istragama o nezakonitostima u poslovanju posrnulog koncerna

 

Otkriveno je to dan nakon što je premijer Andrej Plenković rekao kako "nadležne državne institucije, odnosno pravosudna tijela, provode svoje aktivnosti i da će i taj proces za određeno vrijeme izgledno rezultirati nekim konkretnim rezultatima".

 

To je protumačeno kao moguće podizanje krivičnih prijava protiv vlasnika Agrokora i članova njegove porodice.

 

Tportal neslužbeno, ali iz vrlo upućenog i pouzdanog izvora, doznaje da Državno odvjetništvo (DORH) u ovom trenutku istražuje zasad najmanje 130 ljudi povezanih s Agrokorom. U slučajevima koji se obrađuju već se rade popisi svjedoka, kojih će biti veliki broj, a među njima već cure imena iz hrvatske poslovne elite. 

  

Tim Županijskog državnog odvjetništva zauzeo je prvi sprat Agrokorovog nebodera u Zagrebu još u aprilu te od tada neprestano rade. Međutim, ne zna se kako napreduju.

 

Vlada je mjesec dana nakon stavljanja Agrokora pod izvanrednu upravu DORH-u, na njegov zahtjev, uplatila pet miliona kuna iz budžetske rezerve kako bi on angažirao finansijske stručnjake i vještake da se bi raspetljala situacija u najvećoj hrvatskoj kompaniji i vidjelo je li bilo nezakonitosti.

 

(Izvor: Slobodna Bosna)

Tagovi
Objavio: Sat, 22/07/2017 - 09:47

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top