Tokom pretresa kuće u Goraždu pronađene saksije sa marihuanom

.
Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde danas su tokom pretresa stambenog objekta u Bolničkoj ulici u naselju Bare u Goraždu pronašli 16 stabiljki konoplje zasađene u saksijama te određene količine drugih narkotika.

 

Prema informacijama koje su nam potvrdili u Upravi policije MUP-a Goražde pretres je obavljen oko 12 sati po usmenoj naredbi sudije Općinskog suda u Goraždu i uz saglasnost kantonalnog tužioca.

Pripadnici kriminalističke policije u jednoj porodičnoj kući pronašli su 16 stabiljki koje asociraju na indijsku konoplju cannabis sativa te 11 komada sjemenki koje asociraju na indijsku konoplju cannabis sativa, zatim jedno pvc pakovanje marihuane od 8,63 grama te jednu metalnu kutiju u kojoj se nalaze tri pvc kesice, oko 2,27 grama, sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu.

Policija je uhapsila jednu osobu koja je nakon kriminalističke obrade zadržana u prostorijama MUP-a BPK Goražde i protiv nje će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnim drogama.