Toplotne pumpe za sve - grijanje budućnosti i uštede na računima

.

Želite li da se grijete, a pri tom da čuvate životnu sredinu i štedite energiju i novac? Sistemom koji štiti prirodne resurse, jer koristi isključivo obnovljive izvore energije umesto fosilnih goriva? Toplotne pumpe su sistem grijanja koji je već sada prilagođen budućnosti.

 Kako toplotne pumpe rade i odakle crpe energiju? 

Toplotne pumpe, koriste geotermalnu energiju iz zemlje, podzemnih voda ili vazduha i tako doprinose značajnoj uštedi na troškovima grijanja. Ne proizvode štetne emisije i rade vrlo efikasno čak i na niskim vanjskim temperaturama. One najboljeg kvaliteta i proizvođača garantiraju rad i do minus 35 stepeni. Zato, kad nabavljate pumpe tražite ove informacije i garantne listove. 

Toplotne pumpe su uređaji koji toplotnu energiju sa niskog temperaturnog nivoa dižu na viši temperaturni nivo, prihvatljivu za adekvatnu primjenu u odgovarajućem sistemu distribucije toplote. 

Korištenjem obnovljivih izvora energije dobićete neiscrpan izvor energije koji vam besplatno stoji na raspolaganju i koji će pokriti 75% ukupne potrebne toplotne energije potrebne za rad toplotne pumpe. Ostalih 25% energije potrebne za rad kompresora pokriće se električnom energijom. 

Zašto su toplotne pumpe najbolje rješenje?

 Sunčeva energija je akumulirana u vazduhu, zemlji i podzemnim vodama. Toplotna pumpa koristi energiju spoljašnje sredine za grijanje/hlađenje unutrašnjosti vašeg doma. Uz to, one kvalitetnije osiguravaju kontinuirano i toplu vodu za vaš dom. 

Od 100% toplotne energije toplotna pumpa koristi samo 25% električne energije za rad. Ostalih 75% je besplatna toplotna energija iz spoljašnje sredine.

 Proizvedite sami energiju za svoju toplotnu pumpu

 Još je kompletnije i ekonomičnije kada kombinujete svoju toplotnu pumpu sa fotonaponskim, solarnim sistemom – jer vrlo lako generišete struju za toplotnu pumpu pretvaranjem sunčeve svjetlosti. 

Tihi rad 

Nizak nivo buke omogućava da se spoljašnja jedinica toplotne pumpe bez problema ugradi čak i u gradskim zonama sa strogim ograničenjima buke. 

Sigurnost i pouzdanost 

Postoji zabluda da tehnologija toplotnih pumpi još uvijek nije do kraja razvijena. Jeste li znali da su prve toplotne pumpe stavljene u upotrebu prije više od 100 godina? Od tada su prošle kroz kontinuirani razvoj i postale su jedna od najsigurnijih i najpouzdanijih tehnologija grijanja i hlađenja širom svijeta.

 Umreženost i mogućnost nadogradnje 

Toplotne pumpe su pravi timski igrači. One vole da rade i komuniciraju u sistemu, npr. sa ventilacijom stambenog prostora ili fotonaponskim sistemom. Ako želite da koristite još više izvora obnovljivih izvora energije – nema problema. Sistemi se mogu po potrebi nadograđivati. Zahvaljujući tehnologiji, sve se može jednostavno podesiti i regulisati. 

Visok nivo udobnosti

 Toplotne pumpe postavljaju standard kada je riječ o udobnosti doma. Pružaju udobnost grijanja, hlađenja i tople vode tokom čitave godine. 

Lakoća upravljanja

 Bez obzira da li upravljate sistemom toplotne pumpe ili upravljate složenim sistemom grijanja i hlađenja u kombinaciji sa fotonaponom i ventilacijom. Dodatno možete postaviti svoje lične parametre i odabrati primanje savjeta za optimizaciju potrošnje.

 Hlađenje tokom ljetnih meseci 

Kvalitetne toplotne pumpe uvijek osiguravaju udobne temperature u domu – čak i kada ljetna vrućina postane nepodnošljiva. U zavisnosti od toga koja se energija iz spoljašnje sredine koristi (vazduh, zemlja, voda) i u zavisnosti od željene izvedbe, vaša toplotna pumpa može da hladi aktivno ili pasivno.

 Tehnologija rada toplotne pumpe 

Visoko efikasna tehnologija toplotne pumpe radi suprotno načelu frižidera. Dok frižider prenosi toplotu iznutra prema spolja, toplotna pumpa koristi toplotu iz spoljašnje sredine i prenosi na radni medijum odnosno na sistem grijanja i ima visoku kvalitetu, izdržljivost i pouzdanost, zatim efikasnost i ekološku prihvatljivost. Savršena je kompatibilna sa ostalim komponentama sistema i one visokokvalitetne imaju mogućnost upravljanja sistemom putem aplikacije na pametnom telefonu, potvrdili su iz novootvorene radnje SVE ZA SOLAR u Cazinu.

 Imajući na umu da su toplotne pumpe veliki hit u Evropi i svijetu gdje je podržana njihova ugradnja, EU je podržala sve građane koji žele uvesti sebi sistem toplotnih pumpi u domaćinstva sa subvencijom do 5000 KM bespovratnih sredstava.
Program je otvoren i osigurajte svoju vlastitu toplotnu pumpu već sada, kontaktirajte na info@svezasolar.ba i rezervirajte sebi toplotnu pumpu vazduh- voda, sistem ' tri u jednom', jednog od najvećih svjetskih brendova i osigurajte najekonomočnije i najjeftinije grijanje zimi, odlično hlađenje ljeti i toplu vodu tokom cijelog perioda.