Traktorom na put oko svijeta: Posjetili i BiH, čudili se prizoru na koji su Bosanci već navikli

Home

Traktorom na put oko svijeta: Posjetili i BiH, čudili se prizoru na koji su Bosanci već navikli


Na put traktorom oko svijeta prije nekoliko godina krenulo je troje Poljaka, Piotr Sliwinski, Marcin Obalek i Monika Filipiuk – Obalek. Oni su dio projekta “TRAKTORIADA – Traktorom oko svijeta“, a njihov traktor star je 52 godine.

Jučer je ovaj trojac posjetio i Bosansku dolinu piramida u Visokom, a kako piše portal visoko.co.ba ove godine su obišli veći dio Južne Amerike, uključujući i Peru, Boliviju, Čile i Argentinu, sada su u Bosni i Hercegovini odakle će na put prema Africi.

Za ovaj visočki portal kazali su da su ranije mnogo čitali o piramidama i o projektu u Visokom, te da su odlučili da obiđu tunel Ravne i Bosansku piramidu Sunca.

Utisci su zaista pozitivni, cijela lokacija je na neki način mistična, ali se osjeti i ta neka pozitivna energija. Sad nastavljamo putovanje na Bosansku piramidu Sunca – kazali su Piotr, Marcin i Monika, a nakon posjete Visokom obišli su i Sarajevo te Mostar. Ovaj trojac uživao je u bosanskim specijalitetima, pohvalio se porcijom ćevapa, a ostao začuđen označenim minskim poljem.

Sarajlije su također bile začuđene ovim nesvakidašnjim prizorom i jedinstvenim traktorom, pa su ga fotografisali i fotografije objavljivali na društvenim mrežama.

Nakon BiH idu prema Crnoj Gori i Albaniji, i dalje prema svom krajnjem cilju, Africi, Egiptu i u obilazak egipatskih piramida.

(Izvor: bhindex)

Tagovi
Objavio: Tue, 09/05/2017 - 16:45

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top