Tramp i Vučić dobili po flašu šljivovice

vucic
Vučić je, na Galovića polju u Pranjanima, na obilježavanju 76. godina od Misije "Halijard", rekao da je uvjeren da će Tramp posjetiti Srbiju i da će imati priliku da probaju najbolju "šljivovicu prepečenicu"


-Ako Tramp ne popije ovu vašu šljivovicu, popit ćemo je zajedno kada dođe u Beograd - našalio se danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić s mještanima Pranjana, koji su i njemu i američkom predsjedniku, posredstvom ambasadora SAD Entonija Godfrija, poklonili po flašu šljivovice, kojom su, kažu, liječili i savezničke pilote.

Vučić je, na Galovića polju u Pranjanima, na obilježavanju 76. godina od Misije "Halijard", rekao da je uvjeren da će Tramp posjetiti Srbiju i da će imati priliku da probaju najbolju "šljivovicu prepečenicu".

Vučić je posebno zahvalio američkim prijateljima na poruci "da smo zajedno jači" i na tome što se, zahvaljujući Tramp i ambasadoru Godfriju, za samo godinu dana višestruko uvećala popularnost SAD, nekada izuzetno nepopularne zemlje i nacije, jer su htjeli da pokažu poštovanje prema Srbiji i jer žele drugačiji odnos prema Srbiji.

Mještani Pranjana takođe su odlučili da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću poklone parcelu zemlje u tom mjestu zbog, kako su rekli, njegovih zasluga za taj kraj.

To je saopštio jedan od mještana Pranjana, koji je lično svjedočio akciji spasavanja američkih vojnika, Rodoljub Janković, u svom obraćanju prisutnima na današnjoj svečanosti.

On se posebno zahvalio predsjedniku Vučiću za sve što je učinio za ovaj kraj, rekavši da je pomogao selo.

-Mještani su odlučili da predjsedniku Vučiću poklone jednu parcelu pranjanske zemlje, razorene rovovima i zalivene gnojem i krvlju seljaka Ravnogoraca - kazao je Janković i dodao da su Pranjanci, zahvaljujući predsjedniku "dobili krila, ponos i čast".