Home

Transparency International uručio zahvalnicu gradonačelniku Ogreševiću

18 May

Transparency International uručio zahvalnicu gradonačelniku Ogreševiću

Gradonačelniku Cazina mr. Nerminu Ogreševiću danas je uručena zahvalnica od Transparency Internationala BiH za aktivno učešće i izuzetan doprinos projektu „Jačanje integriteta u lokalnim samoupravama“.

Zahvalnicu je uručio Bojan Stančević, voditelj projekta, a kako je još jednom istaknuto, opći cilj projekta bilo je unaprjeđenje transparentnosti i odgovornosti u radu lokalnih samoupravnih jedinica, te poboljšanje vladavine prava direktno kroz izgradnju kapaciteta lokalne samouprave za suzbijanje korupcije. Realiziran je u dvadeset odabranih općina kroz izradu, uspostavljanje i provođenje antikorupcijskih integriteta.

U okviru istog projekta, gradonačelnik Ogrešević prošle je godine učestvovao i na završnoj konferenciji koja je održana u Sarajevu i na kojoj je govorio o temi „Planovi integriteta kao mehanizam u borbi protiv korupcije". I tada je istaknuto da je Transparency International prepoznao Grad Cazin i gradonačelnika Ogreševića kao lokalnu zajednicu i lidera koji postižu posebno značajne uspjehe na svim poljima, a naročito na jačanju i modernizaciji lokalne samouprave te antikorupcijskih sistema.

 

 

(Cazin.NET)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top