Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa": Tražimo javno izvinjenje TV SA, zbog emitovaja filma koji negira genocid

Film "Lažni svjedok" predstavlja jedan od najperfidnijih pokušaja negiranja genocida i agresije na Bosnu i Hercegovinu.  

Majke enklave Srebrenica i Žepa ponovo pozivaju predstavnike TV SA da upute javno izvinjenje žrtvama i javnosti u Bosni i Hercegovini zbog toga što su 11.jula 2019.god. u Sarajevu, glavnom gradu BiH, u vrijeme obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici prikazali film "Lažni svjedok " koji negira genocid i naslijeđe Haškog suda. "  

"Lažni svjedok " je prvobitni i radni naziv filma koji je 11. jula prikazan pod nazivom Tužilac, branilac, otac i sin. Film "Lažni svjedok" predstavlja jedan od najperfidnijih pokušaja negiranja genocida i agresije na Bosnu i Hercegovinu.    

"Ne prihvatimo ignorantski odnos i šutnju odgovornih sa TV SA i ukoliko ne upute javno izvinjenje, ne samo da ćemo preduzeti  zakonske mjere da se suprotstavimo negaciji genocida, nego će se TV SA smatrati organizacijom koja podržava negiranje genocida, a svi zaposleni kao saučesnici u negiranju genocida. Za nas žrtve genocida je i svako onaj  koji podržava šutnju i ignoranciju TV SA lažni Valter , pardon "Lažni svjedok" istine o genocidu nad Bošnjacima.", izjavile su iz Pokreta Majke enklave Srebrenica i Žepa.