GO SDA Cazin: Treba nam stabilna vlast, a takvu može formirati samo SDA

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Cazin predstavio je jučer građanima Tržačkih Raštela svoje kandidate za sve nivoe vlasti. Razgovaralo se o ulaganjima kantona i Federacije u ovu mjesnu zajednicu, realizovanim projektima, te planovima za naredni mandat.

Predsjednik GO SDA Cazin i nosilac liste za Skupštinu Unsko-sanskog kantona osvrnuo se na generalnu politički situaciju u Bosni i Hercegovini i Krajini.

- „Cazin je mjesto odakle je u zadnjih 10 godina krenulo mnogo podjela u bošnjačkom korpusu. U SDA bilo je nekad i onih kojima je glavni fokus političkog djelovanja ostvarivanje svojih ličnih interesa. Mi to nismo smjeli tolerisati i takvi su ljudi morali otići. Danas se oni pokušavaju predstaviti kao alternativa. Oni nisu nikakva alternativa jer naša borba za ovu zemlju ne može imati alternative“, kazao je, te naglasio važnost glasanja za iskusne i odgovorne kandidate spremne da rade za državu Bosnu i Hercegovinu, a ne za one koji se vode isključivo ličnim ambicijama.

Prema riječima predsjedavajućeg Skupštine USK, Nijaza Hušića, kraju se privodi jedan izuzetno težak mandat.

- „No, uprkos brojnim opstrukcijama uspjeli smo realizirati veliki dio naših planova. Uspjeli smo da stabilizujemo sve društvene, političke i ekonomske prilike. Upravo smo i zato bili na konstantnom udaru. Pojedincima smeta stabilizacija. One žele haos i nered jer jedino u takvim uslovima mogu ostvariti svoje interese. USK je godinama žrtva njihovih spletaka i trgovine“, rekao je Hušić. On je poručio da za daljni napredak i razvoj Unsko-sanskog kantona treba jaka i stabilna vlast, a takvu može formirati samo SDA.

Premijer USK i kandidat za Parlament Federacije BiH, Husein Rošić, podsjetio je, pak, na brojne projekte koje je području Tržačkih Raštela realizovala Vlada USK. 

Image