Trebao u zatvor, pa pokušao otići u Srbiju, uhapsila ga policija

.
Službenici Jedinice granične policije BiH Zvornik jučer su lišili slobode D.B. (1961.), državljanina Republike Srbije.

 

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

 Prethodno, 27. avgusta 2022., službenici ove jedinice lišili su slobode V.S. (1993.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Kalesiji zbog krivičnog djela "šumska krađa“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Karakaj i predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu. 

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 29. avgusta 2022., na letu iz Frankfurta, lišili su slobode dvojicu državljana BiH. Za A.H. (1989.) je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela "teška krađa", dok je za E.T. (1983.) ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela "krađa". Predati su službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Višegrad, 28. avgusta 2022., lišili su slobode A.Š. (1996.) jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela "nasilničko ponašanje". Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Uvac i predat službenicima Centra sudske policije u Bosansko-podrinjskom kantonu. 

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Zupci, službenici Jedinice GPBiH Trebinje su 28. avgusta 2022. lišili slobode V.A. (1975.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje, 27. avgusta 2022., lišili slobode Z.I. (1986.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela "teška krađa". Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

 

Izvor: