Šokatni detalji Basarićevog iskaza: Tri puta se pokušao ubiti kada je vidio mrtvu Irmu!

Senad Basarić (59) iz Mostara, osumnjičen je za ubistvo svoje nevjenčane žene Irme Forić (53), inače uposlenice Granične policije BiH.

Pretpostavlja se da je Forić ubijena u ponedjeljak, a njeno tijelo pronađeno je u srijedu u popodnevnim satima. Kako Basarić ima dvojno državljanstvo, policija je pretpostavila da bi se mogao uputiti ka nekom od graničnih prijelaza kako bi pobjegao u inostranstvo.

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH su pokrenuli opsežnu istrage, te je Basarić lociran, kako se priča, putem mobilnog telefona, prenosi Hayat.

On se jučer oko 7 sati ujutro predao pripadnicima MUP-a na području općine Novi Grad kada se vratio pred zgradu u kojoj je stanovala Irma Forić.

Basarić je na saslušanju kazao da je Irmu upoznao u maju putem društvene mreže Facebook, te su se povremeno viđali u njenom stanu u naselju Dobrinja. Nakon nekog vremena on se preselio iz Mostara u Sarajevo, te su započeli zajednički život.

Istražiteljima je ispričao kako nije ubio Irmu, već da se ona okliznula i glavom uradila u kuhinjsku dasku koju je držala u ruci. Kada je vidio da ne daje znakove života, kako je kazao, nije zvao Hitnu pomoć, jer je bio u šoku…

Također je rekao da je nakon toga uzeo tablete u namjeri da se otruje.

Prema njegovog iskazu, još tri puta se pokušao ubiti, prvo skokom sa osmog sprata zgrade, gdje ga je omela komšinica. Zatim se još jednom pokušao otrovati tabletama, a potom i ispušnim plinovima…

Upitno je koliko će policijski istražni organi povjerovati u njegovu priču o Irminoj smrti jer, kako je i sam rekao, Hitnu pomoć nije pozvao pravdajući se kako je bio u stanju šoka! Uz to, dva dana je dolazio u stan u kojem je ležala mrtva nesretna žena, odgovarao na poruke koje je njena kćerka slala na njen mobitel stvarajući priču da je Irma u Mostaru!

Na vratu ubijene bile su rane za koje se pretpostavlja da su nanesene tupim predmetom.