Tri saobraćajke i 75 pacijenata u Velikoj Kladuši

kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 08:00 do 08:30 i od 14:30 do 15:00h trafopodručje: Vodovod Šumatac, GSM Šabići, Purići, Mravača, Šabići, Farma Veinac i Veinac 1 i 3.

od 08:00 do 15:00h trafopodručje: Veinac 2

Na ostalom području općine isporuka električne energije je uredna.

Isporuka pitke vode je stabilna, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Prema informaciji iz JKUP „Komunalije“, odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu.

Jedno lice zadobilo je teže tjelesne povrede u jednoj od tri zabilježene saobraćajne nezgode. U protekla 24h evidentirano je i jedno narušavanje javnog reda i mira, saznali smo iz Policijske stanice Velika Kladuša.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog vatrogasca Grahovića, nije imala intervencija.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 75 pacijenata. Dežurni doktori Aida Dedić i Mustafa Hodžić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su četiri pacijenta.

„Kafansko veče – Toma Zdravković“ uz motive filma rezervisano je za večeras. Kafansko veče, još jedan od sadržaja ovogodišnje manifestacije „Kladuško ljeto 2022“ održaće se u Parku ORB od 20.30h uz odabrane hitove DJ Gypsija.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 26. juli:

Zbog visokih dnevnih temperatura savjetujemo vozačima da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se saobraćaj od 10 do 11 sati, od 13 do 14 i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Danas sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u Krajini sa kratkotrajnim pljuskom. Lokalno je moguća i pojava grada. Najviše dnevne temperature od 34 do 39 stepeni.

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Temperature zraka dodatno će porasti, što će usložnjavati opću sliku. Neophodno je maksimalno reducirati boravak na otvorenom, izbjegavati duže izlaganje suncu i jače fizičke napore. Sve izraženiji manjak svježine u noći također će uzrokovati probleme sa snom. Savjetujemo Vam da se pridržavate uputa nadležnih službi.