Tri saobraćajke u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije,

 

Vodostaj Kladušnice i dalje je u opadanju. Jutros u 07.00h iznosio je 146cm. Ekipe Civilne zaštite tokom jučerašnjeg dana bile su u obilasku aktivnog klizišta u Todorovu, a stradao je i most u Purićima.

Prema informaciji iz Vatrogasne jedinice, jučer su intervenisali na ispumpavanju vode u naselju Trnovi, Alatuša. Intervencija je trajala od 09.40h do 11.15h, rekao nam je dežurni Delanović.

Jedno narušavanje javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. U nezgodama nije bilo povrijeđenih lica.

Isporuka električne energije je stabilna. Ovog petka nema najavljenih prekida u isporuci.

Vodosnabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

60 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Stanje jednog pacijenta zahtijevalo je dalje upućivanje. Dežurne su bile doktorice Arnela Čokić i Amra Zulić.

U okviru kampanje Euromelanoma, danas od 08.00-13.00 sati u Domu zdravlja Velika Kladuša, ambulanti za kožne i spolne bolesti,  možete besplatno pregledati kožu, a pregledi će biti usmjereni na mladeže i sumnjive pojave na koži. Ovogodišnja kampanja pod sloganom ‘Koristite li zaštitu?’ potiče tinejdžere na bolji izbor UV zaštite. Oko 3,5 miliona Evropljana ima dijagnosticiran rak kože, svake godine više od novih 100.000 slučajeva melanoma se dijagnosticira, dok više od 22.000 Evropljana svake godine umre od melanoma.

Prigodno druženje u povodu otvora lova sa visokih čeka na srneću divljač i divlju svinju na području sportsko – privrednog lovišta Velika Kladuša za lovnu sezonu 2023/2024. godine za lovce, članove ULO „Srndać – Velika Kladuša“ biće održano danas u Lovačkom domu u Polju sa početkom u 17.00h. Lov na visoku divljač počinje sutra i odvijaće se subotom od 18.00h do 22.00h i nedjeljom od 04.00h do 09.00h.

Na magistralnom putu Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica (u mjestu Špilja) i dalje je, zbog izlijevanja vode na kolovoz, obustavljen saobraćaj.

Padavine su prestale, nivo rijeka polako opada, ali i dalje u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni upozoravamo na mogućnost novih klizišta, kao i na odrone kamenja na kolovoz.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz obavezna kratkotrajna zadržavanja.

Danas se u Bosni i na sjeveru Hercegovine očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. Na jugu Hercegovine sunčano. Dnevna temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 24 °C.

Slično kao i proteklog dana, u Bosni tmurno, što će kod osjetljivih osoba pretežno uzrokovati promjenu raspoloženja. Tokom jutra svježije, stoga je poželjno je biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom i prikladno se odjenuti. U Hercegovini sunčanije i ugodnije, uz ljepšu opću sliku većim dijelom dana, poslije podne moguće i uz nešto izraženiji osjet sparine, čemu bi trebalo posvetiti pažnju, te po potrebi reducirati aktivnosti.