Tri saobraćajke u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja javilo se 65 pacijenata. Pomoć su im ukazali dežurni doktori Arnela Čokić i Abdulah Fazlć, a jedan pacijent je upućen na dalje liječenje.

Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Dizdarević.

Službenici Policijske stanice evidentirali su tri narušavanja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode. Krivičnih djela nema prijavljenih.

Isporuka električne energije je stabilna. Nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz slabiju frekvenciju vozila. U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne naoblačenje sa sjeverozapada, koje krajem dana ili u večernjim satima u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne može usloviti kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Dnevna temperatura od 24 do 30, na jugu do 33 °C.

Opća biometeorološka slika biće povoljna. Pri tome će uz mirniji san, osjetno svježije jutro i umjerene temperature u nastavku dana biti ugodnije, pa hronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba.Tokom dana bi mjestimični pljuskovi izraženiji u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne mogli povremeno kvariti ugođaj.