Cazin u protekla 24 sata: Tri saobraćajne nesreće, četiri povrijeđena lica

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 13 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 85,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije. U Ulici žrtava Domovinskog rata došlo je do remećenja javnog reda i mira "vikom, galamom i učestvovanjem u tuči". 

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, evidentirane su tri saobraćajne nezgode na području Cazina u protekla 24 sata. Na R401b u Donjoj Koprivni došlo je do sudara između 2 m/v, pri čemu je na vozilima pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. Na M4,2, Ćoralići, dva lica lakše su povrijeđena prilikom nesreće u kojoj su učestvovala 3 m/v. Lakše tjelesne povrede zadobila su još dva lica u nesreći evidentiranoj na R403 u Pjanićima između 2 m/v. 

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 73 pacijenata dok je sanitet korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području PJD Cazin dana dana 26.04.2019. godine (petak) u vremenskom periodu 08:00-17:00 sati za naselja: Pogredina 2, Podgredina 1, Sivići, Šolići, Memića brdo 1, Donji Memići, Krehići Vodovod, Memića brdo 2.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, vremenski uvjeti ovoga jutra su povoljni, a promet vozila slabiji. Saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz dobru vidljivost.

Završeni su radovi na redovnom servisiranju tunela na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica i normalizovano je saobraćanje.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija, dok teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase koriste put Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, na ovoj dionici moguća su duža zadržavanja.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 na području Ključa i Jajca, kao i magistralne puteve: M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic, M-18 Semizovac-Vogošća, M-14 Bosanska Krupa-Srbljani, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama, tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima.