PROTEKLA 24 SATA U CAZINU: Tri saobraćajne nesreće i jedno krivično djelo

Servisne informacije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada temperatura izmjerena jutros u 7:00 sati u Cazinu iznosila je 11 stepeni Celzijusa, a vodostaj Mutnice 81,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je tri saobraćajne nesreće i jedno krivično djelo. U sve tri nesreće, srećom, nije bilo povrijeđenih lica, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

U 03:30 sati zabilježeno je jedno krivično djelo, oštećenje tuđe stvari (vozila) od strane jednog lica, dok remećenja javnog reda i mira nije bilo.

Vatrogasci su zabilježili jednu tehničku intervenciju sa početkom u 17:05 sati u naselju Mala Lisa, gdje su upućena dva vatrogasna vozila. Povratak u jedinicu u 18:35 sati.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražila su u proteklom periodu 62 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan i nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da u centralnim i zapadnim krajevima, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te ponegdje u višim predjelima, magla i niska oblačnost ovoga jutra smanjuju vidljivost, te savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Napominjemo vozače da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.