Tri saobraćajne nezgode u Velikoj Kladuši

g

Tri saobraćajne nezgode evidentirane su u protekla 24h, a u dvije od njih se radilo o naletu na životnju. U jednom slučaju bio je pas, a u drugom stoka, saznajemo iz Policijske stanice Velika Kladuša. Prijavljen je i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Vatrogasci su gasili požar koji je zahvatio njivu u mjestu Čaglica. Intervencija je trajala od 20.12h do 21.55h, rekao nam je dežurni Grahović.

74 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe velikokladuškog Doma zdravlja. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Ajla Husić i Valbona Mahmutović.

Isporuka električne energije je stabilna. Za danas nema najavljenih prekida u elektronapajanju, kažu nam u Elektrodistribuciji, Poslovnici Velika Kladuša.

– Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je uredno.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 04. mart:

 – Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu, a zbog magle i smanjene vidljivosti izdvajamo putne pravce: Gračanica-Tuzla-Zvornik, Banovići-Živinice-Dubrave i Kladanj-Vlasenica. Upozoravamo na učestale odrone kamenja na kolovoz, a na području: Livna, Tomislavgrada, Glamoča i Kupresa i na povremeno jake udare vjetra.Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići, Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

– Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C.

Biometeorološke prilike su povoljnije za veći dio zemlje. Postepena stabilizacija, slabljenje južine i temperature primjerenije ovom dijelu godine, ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana. Opća slika će biti nešto lošija u Hercegovini i na sjeveru, ponajviše zbog nestabilnijeg vremena. Moguće su blaže meteopatske reakcije, pretežno u vidu lošijeg raspoloženja.