Tri saobraćajne nezgode u Velikoj Kladuši

f

– Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša potražilo je 48 pacijenata. Dežurni su bili dr. Samra Alibegić i dr. Abdullah Fazlić koji su na dalje liječenje u KB Bihać uputili četvero pacijenata.

– Dva krivična djela i tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih, bilježe službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci imali su miran period bez intervencija.

– Kako jutros informišu iz nadležnih preduzeća, ovog jutra bez problema u isporukama pitke vode i električne energije, dok sve poslovne aktivnosti Komunalija teku prema planu.

– Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada u većini područja kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan, a povećana je i opasnost od odrona. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

– Danas u Bosni i Hercegovini dio prijepodneva oblačnije vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. U drugoj polovini dana posvuda smanjenje oblačnosti i sunčanije. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje od 14 do 17 stepeni.

Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati. Padavine i niže temperature, izraženije u prijepodnevnim satima, uz sjeverno strujanje i pojačan osjet hladnoće, uzrokovaće poteškoće kod meteoropata i hroničnih bolesnika, pretežno astmatičara i osoba sa ishemijskim bolestima. Osim što je neophodno prikladnije se odjenuti, preporučljivo je umanjiti boravak na otvorenom i reducirati aktivnosti u prvom dijelu dana. Opća slika postepeno će se popraviti, pri tome će sa dolaskom noći zahladniti.