Tri slučaja narušavanja javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Nastava u drugom polugodištu počinje danas.  Nakon produženog zimskog raspusta, osnovci i srednjoškolci danas se vraćaju u školske klupe. Neka vam drugo polugodište protekne u znaku dobrih ocjena i odličnih rezultata.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je pomoć za 61 pacijenta. Dežurne doktorice Amra Zulić i Aida Dedić na dalje liječenje uputili su četvero pacijenata.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Prema informacijama ovog jutra iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, bez električne energije je nekoliko domaćinstava u naselju Šestanovac.

Iz Komunalija jutros ističu da se odvoz komunalnog otpada odvija prema planu, dok iz ViK-a informišu da se bez problema odvija isporuka pitkom vodom.

Zamjenica predsjedavajućeg Općinskog vijeća Općine Velika Kladuša Emina Ćehić za danas u 13:00h sazvala je nastavak prekinute XIV redovne sjednice Općinskog vijeća sa već predloženim i usvojenim dnevnim redom od 20. decembra 2022. godine, a koja je prekinuta prilikom razmatranja 13. tačke dnevnog reda.

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok na dionicama u višim planinskim predjelima iz BIHAMK-a upozoravaju na mjestimično zaleđen kolovoz. Apeluje se na vozače da od danas budu još oprezniji u saobraćaju s obzirom da je počela škola, da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -6 do 0, a dnevna od 1 do 5, na jugu zemlje do 11 °C.

Biometeorološka prognoza i dalje je dosta loša. Hladno vrijeme većim dijelom dana, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovat će jačanje tegoba, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom. Mada će preovladavati sjeverno strujanje, smanjenje naoblake i djelimično razvedravanje, uz kraće sunčane periode, ipak će pozitivno djelovati na raspoloženje stanovništva. Upozoravamo na primjerenu zaštitu od niskih temperatura, osobito tokom jutra. Iako ne tako izrazito, na jugu malo toplije i ugodnije u odnosu na unutrašnjost zemlje.