Trojica velikokladuških policajaca povrijeđena u požaru koji je u Policijskoj stanici izazvao migrant koji je također povrijeđen

U pritvorskoj prostoriji Policijske stanice Velika Kladuša sinoć oko 20.50h došlo je do požara kojeg je izazvao jedan pritvoreni migrant. Migrant je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede, a prilikom lokalizovanja požara lakše povrede zadobila su trojica velikokladuških policajaca.

Prema riječima Snežane Galić, glasnogovornice MUP-a Unsko – sanskog kantona, policijski službenici Policijske stanice Velika Kladuša ranije te večeri,  oko 20.00h lišili su slobode dvojicu migranata zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo krađe. Migranti su odbijali svaku vrstu saradnje te su smješteni u pritvorske jedinice PS Velika Kladuša. Oko 20.50h primijećeno je da je došlo do požara u jednoj od pritvorskih prostorija u kojoj je bio smješten jedan od migranata. 

„Uviđajne radnje su u toku i tek nakon završetka uviđaja moći će se govoriti o načinu kako je došlo do požara“, kazala je Galić.

Dojavu o požaru velikokladuški vatrogasci dobili su u 20.54h i na lokalizovanju istog trojica vatrogasaca radili su do 21.30h.