Tropske vrućine do sredine sedmice, a potom stiže osvježenje

Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 21. 

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35 stepeni.

Za veći dio Bosne i Hercegovine aktiviran je žuti metealarm. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. 

Sunčano i toplo bit će do sredine sedmice, kada se prognozira promjena vremena,prenosi Dnevni avaz.

U utorak, 20. avgusta u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 22. 

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni.

U srijedu, 21. avgusta, u Bosni i Hercegovini većinom će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana lokalni pljuskovi i grmljavina se prognoziraju na području Krajine i dijela centralne i sjeverne Bosne. 

Tokom noći na četvrtak u Bosni postepeno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 23 stepena. 

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U četvrtak, 22. avgusta, u Bosni se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16 stepeni, na jugu zemlje i do 23. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 21 i 26. 

Najviša dnevna temperatura zraka u Hercegovini između 29 i 34 stepeni.

Izvor: