Trump: Nema sukoba u Bijeloj kući u pristupu prema Sjevernoj Koreji

Američki predsjednik Donald Trump ustvrdio je da je njegova vlada ujedinjena u pristupu prema Sjevernoj Koreji, a glasnogovornica Bijele kuće kazala je da će ekipa za pripremu samita sa sjevernokorejskim vođom otputovati u Singapur prema planu.

"Nema NIKAKVOG neslaganja unutar Trumpove vlade o tome kako se odnositi prema Sjevernoj Koreji... čak i kad bi ga bilo, to bi bilo nevažno", napisao je američki predsjednik na Twitteru, prenosi Hina.  

Ta objava stiže nakon napisa medija o sukobu između Trumpa, njegova savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona i državnog sekretara Mikea Pompea, uoči mogućeg samita između američkog predsjednika i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una, piše Reuters.

Otkazivanje sastanka

Trump je u pismu Kimu Jong-unu u četvrtak otkazao sastanak planiran za 12. juna u Singapuru, što je trebao biti uopće prvi sastanak nekog američkog predsjednika na dužnosti i sjevernokorejskog čelnika, a zatim je u petak izjavio da bi se samit ipak mogao održati.

Trump je takvo stajalište ponovio i u subotu kad je komentirao napise New York Timesa.

"Neuspjeli @nytimes citira 'istaknutog dužnosnika Bijele kuće' koji ne postoji, tvrdeći da 'čak i kad bi se susret ponovno dogovorio, da bi njegovo održavanje 12. juna bilo nemoguće zbog nedovoljno vremena i količine potrebnog planiranja. PONOVNO U KRIVU! Koristite prave ljude, a ne lažne izvore", napisao je Trump.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders rekla je u subotu ujutro da će "pripremni tim za Singapur otputovati da pripremi samit", kako je i planirano.

Ranije je bilo objavljeno da dužnosnici Bijele kuće trebaju već ovaj vikend otputovati u Singapur radi pripreme sastanka.