Trump: Objavit ću poreznu listu; Biden: InšAllah (VIDEO)

Trump
U srijedu je održana prva od tri predsjedničke debate između aktuelnog američkog predsjednika Donalda Trumpa i demokratskog kandidata Joea Bidena.

 

Debata je prošla u 95-minuta žustre i haotične rasprave, a kandidati su prešli granicu dobrog ukusa pa su se često čule i neprimjerene riječi.

Jedan od zanimljivijih trenutaka dogodio se kada je novinar Chris Wallace, koji je bio moderator, upitao Trumpa koliko je platio poreza 2016. i 2017. godine.

Trump je odgovorio da je uplatio "milione dolara" i da će to javnost uskoro vidjeti, na šta je njegov protukandidat Joe Biden kazao "inšAllah", što na arapskom jeziku znači "ako Bog da", na taj način izrazivši sumnju da će američki predsjednik održati svoju riječ.

Inače, anketa gledalaca emitera CBS otkrila je da većina smatra kako je prva predsjednička debata imala "negativan" ton, dok je samo 17 posto reklo da su dobili pozitivnu vibraciju iz debate.

Tačnije, 69 posto anketiranih reklo je da su "iznervirani", a samo 17 posto smatra da ih je rasprava "informisala".

Istraživanje je pokazalo da 48 posto ljudi misli da je demokratski kandidat Joe Biden bio ispred, dok 41 posto misli da je pobijedio predsjednik Donald Trump. Ostatak anketiranih smatra da su bili izjednačeni, navodi dpa.

Video možete pogledati OVDJE 

Izvor: