Trumpov zid bi mogao da ima drugu namjenu: Meksiko traži od američkih turista da ne dolaze

.
U gradovima na sjeveru Meksika zabilježeni su brojni slučajevi koronavirusa na granici sa SAD, uključujući sa Arizonom i Teksasom Od početka kampanje predsjednika SAD Donalda Trampa prije prethodnih predsjedničkih izbora, Tramp je govorio o izgradnji zida na granici sa Meksikom, koji bi spriječio priliv migranata, te spriječiti prolaz svega “od droge do bolesti”.

 

Ipak, epidemija koronavirusa zamijenila je strane, te sada gradovi na sjeveru Meksika traže striktnije mjere na granicama, kako bi spriječili prolaz turista i putnika koji bi prenjeli Kovid-19 iz SAD.

 

Tokom vikenda su stanovnici Sonojta na granici sa Arizonom iskoristili sopstvena vozila kako bi blokirali granicu i blokirali put do gradića Puerto Penasko koji je popularan među američkim turistima.

Pozivamo američke turiste da ne posjećuju Meksiko – rekao je gradonačelnik Sonojte Hose Ramos Arzate.

U gradovima na sjeveru Meksika zabeleženi su brojni slučajevi koronavirusa na granici sa SAD, uključujući sa Arizonom i Teksasom.

 

Donald Tramp je primio meksičkog predsjednika Andresa Manuela Lopeza Obradora u Bijelu kuću i sigurno je da će razgovarati i o trenutnoj situaciji.

 

Da podsjetimo, SAD je najteže pogođena zemlja koronavirusom. Obolilo je skoro tri miliona ljudi, a umrlo je preko 130.000.