Protekla 24 sata: Tuča migranata u Cazinu, evidentirano i nedozvoljeno posjedovanje oružja

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od niskih 0 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 81,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata tri intervencije.

U naselju Ćuprija zabilježen je kriminalitet – „nedozvoljeno posjedovanje oružja ili eksplozivne naprave“, dok je u naselju Prošići došlo do fizičkog obračuna između dva lica. U Hotelu „Sedra“, u kojem su smješteni migranti, došlo je do tuče u kojoj su učestvovala dva lica, oba su migranti.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 65  pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Završena je sanacija kvara na glavnom cjevovodu vodovoda Tahirovići tako da je vodosnabdjevanje redovno, bez prekida., a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a javljaju da se u većem dijelu BIH saobraća po vlažnom ili mokrom kolovozu. Mogući su nailasci na poledicu na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, ali sada bitnije ne ometa saobraćanje.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnom putu M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, gdje se saobraća sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.