"Tuđmanizacija" politike R Hrvatske prema BiH ima sve karakteristike političke agresije

Sejfudin Tokić pedsjednik Bošnjačkog pokreta dao je izjavu povodom kontinuiranog, grubog miješanja R Hrvatske u unutrašnju politiku BiH.

Sejfudin Tokić pedsjednik Bošnjačkog pokreta povodom kontinuiranog, grubog miješanja R Hrvatske u unutrašnju politiku BiH te sistematske kampanje dezinformisanja institucija EU i ukupno međunarodne zajednice o situaciji u BiH, dao je sljedeću izjavu za javnost:

"Aktuelne vlasti R Hrvatske ponovo djeluju sa pozicija potpune reafirmacije Tuđmanove politike iz perioda udruženog zločinačkog poduhvata i stvaranja tzv. "Herceg Bosne" čiji su glavni živi akteri presuđeni pravosnažnom presudom Međunarodnog suda u Hagu na preko 130 godina zatvorske kazne kao ratni zločinci. Insistiranje predsjednice R Hrvatske Kitarević i premijera Plenkovića na "tuđmanizaciji" politike u BiH predstavlja direktnu političku agresiju na suverenitet i teritorijalni integritet države BiH te patriotske snage a posebno bošnjački narod moraju ozbiljno shvatiti ovu prijetnju i poduzeti adekvatan odgovor u toliko prije što u ovoj političkoj agresiji na državu BiH zloupotrebljava poziciju članstva u EU.


Imajući u vidu višegodišnje sinhronizovano djelovanje režima iz Beograda i Zagreba te oligarhija M. Dodika i D. Čovića u etničkoj podjeli države BiH i pokušaju "palestinizacije" apsolutno većinskog bošnjačkog naroda, Bošnjački pokret će na konferenciji povodom godišnjice Dejtonskog sporazuma 21.11.2018. godine (hotel Europa u 10,30 sati) prezentirati prijedloge nove politike BiH i bošnjačkog naroda u posrojećim uslovima.

U okviru ovih prijedloga posebno će biti prezentirana inicijativa za dobrovoljno služenje vojnog roka državljana BiH koji žive u zemlji i u inostranstvu.