Indijac pomoću turbana uspio spasiti psa koji se davio u kanalu

Internetom kruži video na kojem Indijac spašava psa koristeći turban koji je skinuo sa glave. Pas se davio u kanalu i niko mu nije želio pomoći, potom je naišao Indijac i preuzeo stvar u svoje ruke.

Iako ne zna plivati, Indijac je pritrčao da pomogne kada je opazio psa koji se davi u dubokoj vodi. Odmotao je turban sa glave i pomoću njega došao do psa. Iako su očevici komentarisali kako je prekršio poštovanje prema svojoj vjeri kada je skinuo turban i koristio ga za pomaganje psu, hrabri Indijac kaže kako je u tom momentu morao uraditi bilo šta kako bi spasio život psa.

"Prolazio sam tuda i vidio grupu muškaraca koja pokazuje i gleda prema kanalu. Zaustavio sam auto jer sam želio vidjeti šta se dešava. Šokirao sam se kada sam vidio psa koji se davi, a još me više šokirala činjenica da mu niko nije želio pomoći", rekao je.

Na videu je moguće vidjeti Indijca kako se spušta u kanal i koristi turban kako bi se pridržavao za ogradu, dok drugim komadom materijala povlači psa na sigurno. Iako je pas istraumirano izbjegavao doći u kontakt s njim, hrabri 20-godišnjak ga je uspio spasiti od sigurne smrti, prenosi Klix.ba.