Turska: Srušio se helikopter, poginulo 13 vojnika

Home

Turska: Srušio se helikopter, poginulo 13 vojnika

Generalštab Oružanih snaga Turske je potvrdio da se u Širnaku, gradu na jugoistoku Turske, srušio vojni helikopter. ubrzo nakon što je poletio, oko 21 sat u srijedu.

"Prema prvim informacijama, helikopter tipa AS 532 Cougar, koji je poletio iz Komande brigade Šenoba, a u kojem se nalazilo 13 pripadnika oružanih snaga, pao je nakon što je udario u žice dalekovoda. Dobili smo informaciju da su poginuli svi pripadnici koji su se nalazili u helikopteru. Istraga je toku", navodi se u saopćenju.

Među stradalim nalazi se i komandant 23. brigade žandarmerije general-major Aydogan Aydin koji je komandovao uspješnom operacijom protiv terorista na planini Kato.

Helikopter, koji je letio iz mjesta Senoba, srušio se u naselju Uludere u Širnaku, sinoć oko 21 sat.

U saopćenju Ureda guvernera Širnaka se navodi da se helikopter srušio samo tri minute nakon polijetanja.

Na lice mjesta je upućen veliki broj spasilačkih ekipa.

Turski Recep Tayyip Erdogan je kazao da kao narod nikada neće zaboraviti herojstvo ovih turskih vojnika koji su ostvarili veliki uspjeh u borbi protiv terorizma posljednjih mjeseci.

Premijer Binali Yildirim je kazao da je sa velikom žalosti saznao za ovu bolnu vijest i dodao: "Molim dragog Boga da se smiluje ovim hrabrim sinovima domovine koji su izgubili život u ovom nesretnom događaju".

 

(Izvor: Bportal.ba)

Tagovi
Topic
Objavito: Čet, 06/01/2017 - 11:23

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top