Tužan kraj potrage: Žena koja je pala sa litice pronađena mrtva

.
Na terenu se još uvijek nalaze pripadnici GSS-a, vatrogasne službe i Hitne pomoći

 

Žena koja je danas oko 12 sati pala sa litice kod Ledinačkog jezera na Fruškoj Gori, nažalost je preminula od posljedica zadobijenih povreda, saznaje "Blic".

Čim je došlo do ovog nemilog događaja, Gorska služba spasavanja (GSS) krenula je u akciju spašavanja, i tek poslije nekoliko sati njeni pripadnici uspjeli su da dođu do nepristupačnog dijela terena, gdje su pronašli tijelo žene, koja nije davala znakove života. Prema prvim informacijama, riječ je o ženi staroj oko 60 godina koja je bila na planinarenju.

Kako "Blic" saznaje, na terenu se još uvijek nalaze pripadnici GSS-a, vatrogasne službe i Hitne pomoći koji su se pridružili akciji spasavanja. Kako je za "Blic" rekao pripadnik GSS, teren je izuzetno nepristupačan. Pojasnio je i da su najprije nesretnoj ženi probali da priđu sa jezera, ali da to nije bilo moguće, jer je riječ o stijenama visine oko 300 metara

 Situacija na terenu je takva da se lokacija na kojoj se nalazi tijelo žene snima dronom kako bi se vidjelo koji je najbolji način da se priđe i tijelo spusti. Sada je to uviđaj, nije više akcija spasavanja, a konfiguracija terena je takva da može potrajati dosta dugo - rekao je za "Blic" izvor upućen u čitavu situaciju.

Inače, Ledinačko jezero zauzima površinu od oko četiri hektara i sa svih strana je okruženo strmim liticama.

Dugačko je 400 metara i dostiže maksimalnu širinu od 100 metara, dok je prosječna dubina jezera oko 15, a najveća 50 metara.

FOTO: NOVA.RS