Tuzlaci uz porodicu Dragičević: Dosta nam je režima, tražimo istinu i pravdu

Više od 100 građana Tuzle večeras se okupilo na Sonom trgu u ovom gradu kako bi pokazali da su uz porodicu Davida Dragičevića, koji se već mjesecima bore za pravdu, odnosno rasvjetljavanje ubistva njihovog sina.

Sa Sonog trga u Tuzli večeras je poslana jasna poruka da krivci za ubistvo Banjualučanina Davida Dragičevića moraju biti izvedeni pred lice pravde, kao i da njegovi roditelji Davor i Suzana ne smiju biti žrtve sistema koji djeluje u Republici Srpskoj. 

Tuzlak Admir Adilović večeras je bio među okupljenima na Sonom trgu gdje su u znak sjećanja na mladog Davida postavljene svijeće u obliku srca.

"Ovdje smo svi prvenstveno iz solidarnosti prema Davidovim roditeljima, ali i svima onima koji su u Banjoj Luci. Tu smo potom i za sve nas kojima je dosta režima u kojem se sve zabranjuje. Živimo kao u demokratiji, ali nemamo pravo da izađemo na mirne proteste i kažemo ono što želimo. Samo tražimo istinu i pravdu", rekao je Adilović te naglasio da se glas naroda mora i treba čuti, ali i da ne smije biti na posljednjem mjestu.

Jučerašnje slike iz centra Banje Luke potresle su i Fadilu Islamović koja je također bila među okupljenima na tuzlanskom trgu.

"Ovdje sam kako bih pružila podršku roditeljima Davida Dragičevića koji je ubijen, kao i svim ostalim roditeljima čija su djeca smrtno stradala. To su teški trenuci za sve nas, a nezamislivo je kako je tek njihovim roditeljima. Strašno je sve ono što se jučer dešavalo, a pretpostavljam da je pozadina toga Dragičevićeva izjava da dočeka Nove godine na trgu u Banjoj Luci neće biti", rekla nam je Islamović. 

U toku mirnog okupljanja istaknuto je i da Davidovi roditelji nisu sami, kao i to da je podrška večeras pružena i roditeljima Dženana Memića koji se također bore za istinu i pravdu.