NEZAVISNI BLOK: Tuzlanska regija treba srednji put koji nudi stabilnost i razvoj

U punoj sali Kristalne dvorane u Tuzli u petak navečer je održan unutarstranačka tribina Nezavisnog bloka, na kojem je istaknuto da će prema pozitivnim reakcijama na terenu postići izuzetan izborni rezultat na oktobarskim izborima.

Naglašeno je da će fokus političkog centra, koji je okupljen oko Nezavisnog bloka, biti bavljenje se konkretnim, stvarnim, životnim problemima građana naše zemlje, a ne etničke podjele i strah. Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i nosilac liste Nezavisnog bloka za Parlament BiH naveo je da očekuje pobjedu Senada Šepića za člana Predsjedništva BiH i da to zaključuje shodno vlastitom izbornom iskustvu, kada je kao nezavisni kandidat uspio pobijediti SDA u gradu Zenica. Razija Mujanović je, kao proslavljena košarkašica, u svom obraćanju objasnila da je osnovni motiv njenog ulaska u politiku taj da promjeni aktuelno stanje sporta u BiH.

Admir Čavalić, glavni koordinator Nezavisnog bloka u Tuzlanskom kantonu i nosilac kantonalne liste je istaknuo da je cilj ovog političkog projekta da radi na unaprjeđenju ekonomije kantona. Nastojat će se raditi na tome da Tuzlanski kanton bude jedan od najrazvijenijih kantona u FBiH odnosno regiona u državi. Profesorica Amra Bratovčić je naglasila značaj rješavanja ekoloških problema na području Tuzlanskog kantona, sa osvrtom na situaciju u GIKIL-u. Pored navedenih, na skupu su se obratili Faruk Hadžić, makroekonomski analitičar, Almir Šahinpašić, nosilac federalne liste Nezavisnog bloka, te Amer Bekan i Zaim Bešić ispred Prve stranke kao koalicionog partnera. Na skupu su također predstavljeni nosioci lista i kandidati Nezavisnog bloka za nastupajuće izbore - Ramiz Karić, Hasan Osmanović, Edin Ibrišević. Ovom skupu je prethodio obilazak tri opštine Tuzlanskog kantona od strane Senada Šepića i kantonalne delegacije Nezavisnog bloka. Tokom dana obišli su opštine Doboj Istok, Gračanica i Gradačac.

''Tuzla se budi i želi srednji put, put političkog centra koji nudi stabilnost i razvoj. Nezavisni blok nosi tu platformu i uvjereni smo da ni Dodik, ni Čović, niti vođe privatnih stranaka, ili privatni kandidati stranačkih lidera ovom narodu mogu donijeti bilo šta dobro. Mi vjerujemo u državu jakih institucija i evropsku BiH. Ova država je preživjela puno neprijatelja i nedaća zahvaljujući njenom državotvornom vezivnom tkivu – a to su njeni ljudi. I u oktobru trebaju nam hrabri ljudi da skinemo ove nesposobne i retrogradne politike. Idemo hrabro i odlučno za poštenu državu'', poručio je na skupu Senad Šepić, kandidat za Predsjedništvo BiH.