Tužna sudbina: Ni traga dječaku iz Begovog Hana

dsdsd
Agonija porodice Mešeljević iz Begovog Hana kod Žepča nastavlja se iz dana u dan od 14. maja prošle godine, kada je šestogodišnji dječak Ibrahim Mešeljević, vozeći bicikl, pao s mostića ispred porodične kuće u nabujali Mračajski potok. Bolom shrvana, porodica se nada nekim vijestima, ali, nažalost, ni nakon godinu nema ni traga od šestogodišnjaka.

Očekuju vijest

U potragu za dječakom bili su uključeni timovi Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), Federalne uprave civilne zaštite, SNIK “Atom“ Zavidovići, pripadnici Specijalne policije ZDK-a, RK “Bosna“ Zenica, GSS Zavidovići, GSS Žepče, vatrogasci, lovci, rafting i kajak klubovi, porodica, prijatelji i mještani, međutim, bez rezultata.

Veliki šok

Iako je od ove tragedije, kakvu ne pamte mještani Begovog Hana, prošla godina te uprkos vanljudskim naporima timova uključenih u potragu, dječak još nije pronađen.

Neutješna porodica iz dana u dan očekuje neku vijest i da se dječak konačno pronađe i barem na taj način dobiju kakav-takav smiraj.

Podsjetimo, kobnog dana kada je dječak pao u potok, usljed šoka, nesretni roditelji hospitalizirani su u Kantonalnoj bolnici Zenica. Ispred porodične kuće mogli su se čuti jecaji i plač.

Kompletan Begov Han bio je obavijen tugom i niko nije mogao vjerovati da malenog, vedrog i nasmijanog dječaka više nikada neće vidjeti kako vozi bicikl

Sagradio novi most

Amel Mešeljević, otac mališana, teško je podnio gubitak djeteta. On je ranije za „Avaz“ rekao da mu je teško govoriti o kobnom 14. maju, kada je ostao bez sina. Kako nije mogao gledati u stari most, koji ga je svakodnevno podsjećao na Ibrahima, nedugo nakon tragedije sagradio je novi.