Twitter / Američka ambasada u BiH o hapšenju sarajevskih policajaca

.
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini oglasila se danas povodom hapšenja 18 pripadnika policije uhapšenih u akciji Dar 1 zbog korupcije.

 

"Promocija vladavine zakona i borba protiv korupcije i dalje su najvažniji zadaci za BiH. Američka ambasada pozdravlja nedavne akcije poduzete protiv korupcije u okviru sarajevske saobraćajne policije", saopćeno je na zvaničnom Twitter nalogu Ambasade SAD u BiH.

Dodali su da im je zadovoljstvo što mogu najaviti da će putem INL programa za borbu protiv korupcije podržati Kantonalnu policiju Sarajevo kampanjom za odnose s javnošću kojom se građani potiču na prijavu korupcije.

Podsjetimo, u policijskoj akciji Dar1, koju provodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u saradnji sa Upravom policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Policijskom upravom Istočno Sarajevo i uz tehničku asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela s obilježjima korupcije, slobode je lišeno 18 saobraćajnih policajaca.