U akciji sarajevske policije uhapšena jedna osoba s potjernice

Policijski službenici Pete PU - PS Ilidža, kontrolisali su jučer osobu inicijala S. A. (rođen 1972. godine u Prijepolju, stalno nastanjen na Ilidži), te tom prilikom kod njega pronašli i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta od istog oduzeli pet PVC kesica u kojima se nalazi bijela praškasta materija koja asocira na opojnu drogu, kao i pet mobitela koji su vidno oštećeni, jednu metalnu spravu koja služi za konzumaciju opojne droge u kojoj se nalazi bijela praškasta materija koja asocira na opojnu drogu i jednu ručnu radio stanicu.

O navedenom je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te je navedena osoba uhapšena i protiv njega će zbog navedenog biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Podjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

Uzimajući u obzir da je za S. A. Odjeljenje za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo raspisao potjernicu, on je predat policijskim službenicima navedenog Odjeljenja na dalji rad i nastavak kriminalističke obrade u okviru akcije "Labos II".

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevi, izvršen je pretres kuće koju S. A. koristi na području općine Ilidža. Tom prilikom je pronađeno i oduzeta digitalna vaga, okvir za automatsku pušku sa 30 metaka kalibra 7,62 mm, suha zeljasta materija u aluminijskoj foliji koju je isti proizveo skupa sa E. B., jedna PVC boca “Plantela”, električni indikator za mjerenje temperature i vlažnosti zraka, dva rasvjetna tijela sa neonskim sijalicama, improvizovana razvodna električna pčoča sa osiguračima, utičnicama i drugim materijalom, tri sijalice od 600 W koje su korištene prilikom uzgoja biljke Cannabis, jedan komad fleksibilnog crijeva, automatska puška kalibra 7,62 mm, sa okvirom, bez municije i određena dokumentacija, prenosi N1.

Nakon izvršenog pretresa, on je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nakon završene kriminalističke obrae danas uz službeni izvještaj biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Nedozvoljeno držanje oružja ili ekspolozivnih materija".