U Austriji se do sada cijepilo više od pet milijuna stanovnika

austrija

 

Više od pet milijuna stanovnika Austrije, točnije 5.018.387 do sada je primilo barem jednu dozu cjepiva protiv koronavirusa, što je ukupno oko 56 posto ukupne populacije. Potpuno je imunizirano 3.662.891 osoba, što odgovara 41 posto ukupne populacije.

Ministar zdravstva Wolfgang Mückstein (Zeleni) bio je zadovoljan: “Ovo je nevjerojatno postignuće i pokazuje što možemo zajedno postići u borbi protiv pandemije.” Također je istaknuo važnost pune imunizacije: “Da bismo nam mogli pružiti svu najbolju moguću zaštitu protiv novih inačica virusa, posebno je važno da svi što prije zaključe svoju seriju cijepljenja, odnosno da se potpuno imuniziraju”, izjavio je ministar.

Mückstein je apelirao: “Ako još niste primili cjepivo protiv koronavirusa, upotrijebite ovu jednostavnu i raznoliku ponudu koja se trenutačno nudi. Iskoristimo ljeto kako bismo se što bolje pripremili za jesen.”

Najveća stopa cijepljenja je u Gradišću te ona iznosi 62 posto. U Donjoj Austriji cijepljeno je 59,6 posto stanovništva, u Tirolu 56,4 posto. Nakon Štajerske (56 posto), Vorarlberga (55,9 posto), Koruške (53,6 posto), Beča (53,4 posto) i Salzburga (52,7 posto), Gornja Austrija smjestila se na začelje sa stopom pokrivenosti cijepljenjem od 52 posto.

Foto: Mat Napo / Unsplash / Ilustracija