U Banjoj Luci se tokom vožnje zapalio Mercedes na plin

Automobil Mercedes C klase, vlasništvo Branka Novakovića iz Banje Luke, u potpunosti je izgorio nakon što se tokom vožnje sam zapalio.

Požar je izbio oko 13 sati u banjalučkom naselju Petrićevac i srećom tom prilikom niko nije povrijeđen. Novaković se, nakon što je uočio plamen, na vrijeme zaustavio i izašao iz vozila koji se u samo nekoliko minuta pretvorio u buktinju i u potpunosti izgorio.

Novaković kaže da je prije njega automobil koristila njegova majka.

- Po povratku iz prodavnice majka mi se požalila da u automobilu nešto smrdi. Nisam uočio ništa sporno, sjeo sam za volan i krenuo u grad na kafu. Kratko sam vozio kada je iz ventilacije krenuo da suklja dim. Vratio sam se na parking kraj zgrade, stao uz betonski zid i tada se ispod volana pojavio plamen, dugačak nekoliko centimetara - priča Novaković.

On kaže da je brže bolje izašao iz vozila, a plamen se nekontrolisano širio automobilom.

- Kada sam vidio plamen uplašio sam se da će eksplodirati plinska boca, jer auto ide na plin. Srećom do eksplozije nije došlo, a ubrzo su stigli vatrogasci koji su ugasili požar i spriječili da se proširi na još neko vozilo. Auto je potpuno uništeno i šteta je ogromna - kaže Novaković.

Strah od eksplozije

Očevici kažu da se auotmobil u svega par minuta pretvorio u buktinju.

- To je u trenu počelo da gori. Vozilo se pretvorilo plamenu kuglu i iz njega je šikljao crni gusti dim. Svi smo se uplašili kada smo čuli da u auto ima plinska boca i ne mogu ni da zamislim šta bi se desilo da je ona eksplodirala, posebno jer se u blizini nalazi bazen na kome je bilo nekoliko kupača - pričaju očevici.