U Banjoj Luci uhapšen muškarac sa rekordnom količinom alkohola u organizmu

.
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka u toku jučerašnjeg dana evidentirali su slučaj vožnje pod izuzetno velikim prisustvom alkohola u krvi.

 

Naime, na području Policijske uprave Banja Luka, u ponedjeljak devetog septembra, evidentirano je osam krivičnih djela, jedno narušavanje javnog reda i mira, osamnaest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo tjelesne povrede te jedan požar.

U dnevnoj evidenciji našao se i slučaj vožnje pod izuzetno velikim prisustvom alkohola u krvi.

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su oko 13:10 sati u Banjoj Luci, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, izvršili su kontrolu putničkog vozila kojim je upravljalo lice S.K. iz Banje Luke", saopćeno je iz tamošnje policijske uprave.

On je priveden jer je izvršenim ispitivanjem na prisustvo alkohola, utvrđeno prisustvo od 4,05 g/kg alkohola u organizmu. Iz PU Banja Luka saopćeno je da će muškarac biti sankcionisan u skladu sa odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Inače, prema riječima struke, vožnja iznad tri promila alkohola u krvi često može dovesti do nesvjesnog stanja. Vožnja u ovakvom stanju, pogotovo ako je riječ o mlađim osobama, može biti uvod u alkoholnu komu koja čak može rezultirati i smrću.