U Beogradu najavljeni protesti "Srce za Davida"

Inicijativa Ne davimo Beograd (NDMBG) pozvala je večeras putem društvenih mreža građane da se sutra priključe akciji solidarnosti pod nazivom "Srce za Davida" u 12 sati na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

NDMBG akciju organizuje povodom hapšenja oca i majke Davida Dragičevića, koji skoro godinu dana protestuju kako bi saznali istinu o smrti svog sina, za koju ta Inicijativa navodi da se "zataškava od strane vladajućih struktura Republike Srpske".

Entitetska policija uhapsila je jutros u Banjaluci Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida Dragičevića, pod optužbom, kako je navela majka ubijenog mladića Suzana Radanović, da ugrožava bezbjednost najviših zvaničnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Policija je u toku današnjeg dana također sa Trga Krajine, gdje su se okupljali građani nezadovoljni Davorovim hapšenjem, odvela i Suzanu Radanović. 

Večeras, nakon što su pripadnici specijalne policije potisnuli građane sa Trga Krajine i nakon što su oni prešli prekoputa, u gradski park Petar Kočić, policija je krenula u novu akciju i rastjerala građane i iz parka.